FOTO: Dugo Selo proslavilo 810. godišnjicu grada

Proslava Martinja u Dugom Selu završila je svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su prezentirani rezultati rada u prethodnom razdoblju. Najznačajnija investicija svakako je Aglomeracija Dugo Selo-Rugvica kojom se gradi sekundarna kanalizacija, dok je krajem ljeta započeo EU projekt Regionalni vodoopskrbi sustav Zagrebačke županije-Istok.

-Neka nam blagdan svetog Martina svima bude poticaj da u zajedništvu radimo na razvoju našeg grada- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, pozvavši sve na dugoročna i strateška promišljanja o projektima daljnjeg razvoja grada.

-Sve ono što danas planiramo, moći ćemo realizirati tek za par godina. Trebamo iskoristiti poreznu reformu Vlade Republike Hrvatske kojom će se u naš proračun sliti dodatnih 40 milijuna kuna- kazao je Budimir.

Gradonačelnik Nenad Panian, poručio je kako su glavi projekti grada, njegovi građani.

-Sve što radimo, radimo za građane ovoga grada. To su projekti vrijedni 320 milijuna kuna. Puno se radi, a vjerujem kako će se to i prepoznati. Bitno je da građani uživaju u ovome gradu, a veseli dolazak novih stanovnika- poručio je gradonačelnik Panian, kazavši kako je plan za naredno razdoblje rješavanje integriranog prijevoza, kao i po pitanju turizma.

-Najvažnija od svega nam je rehabilitacija svetog Martina na Martin Bregu, gdje pripremamo jedan projekt koji će biti na ponos ne samo našem Gradu, nego i Županiji te Hrvatskoj- najavio je gradonačelnik.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora, načelnik susjedne Općine Rugvica, Mato Čičak pozvao je gradsku vlast na suradnju.

-Nadam se da će ova suradnja o kojoj je govorio gradonačelnik da će biti bolja te da ćete puno više surađivati. Tu poruku je poručio i premijer Andrej Plenković. Ono što je vama najpotrebnije to je treća osnovna škola, za koju će te imati podršku- poručio je Mato Čičak, dok je zamjenica župana Nadica Žužak istaknula kako nju u Dugom Selu najviše raduje najveći vitalni indeks u ovom dijelu Hrvatske, što gradu daje budućnost.

Na sjednici su već tradicionalno dodijeljena i Javna priznanja, gdje je ono za životno djelo primio istaknuti sportski djelatnik Zlatko Lasan