FOTO: Dobar početak Ljeta u Stupniku

Općina Stupnik i KUD Kraluš povodom svojih obljetnica zajedničkim su snagama osmislili petodnevnu manifestaciju "Ljeto u Stupniku", koja je otvorena sinoć kulturnom večeri
DSC_0482

Općina Stupnik i KUD Kraluš povodom svojih obljetnica zajedničkim su snagama osmislili petodnevnu manifestaciju “Ljeto u Stupniku”, koja je otvorena sinoć kulturnom večeri u organizaciji KUD-a Kraluš, koji ove godine slavi 40 godina postojanja.

Sjajna folklorna večer održana je u Parku svetog Benedikta, a uz slavljenike na festivalu narodnih običaja sudjelovali su gosti iz Brodskog Stupnika KUD Zrinski, te Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Općine Klinča Sela.

-Budući da dugo vremena nismo imali prilike nastupati, svi se jako veselimo i radujemo što ste se odazvali ovom našem pozivu- kazala je novoizabrana predsjednica KUD-a Kraluš Jasenka Horvat.

Cjelokupan program Ljeta u Stupniku koji traje do srijede, 14. srpnja odvijat će u Parku svetog Benedikta, gdje će biti kazališne projekcije i kino pod zvijezdama.

-S obzirom na popuštanje mjera odlučili smo se na jedan ovakav kulturni i javni sadržaj.Vjerujem kako će posjeta biti zadovoljavajuća, što pokazuje i današnji dan. Ova crkva ovdje stoji od 1705. godine, a neuredan prostor oko nje, pretvorili smo u reprezentativan prostor koji će nam sada služiti za ovakva druženja- istaknuo je načelnik Bruno Perković, koji vjeruje kako će ovo postati tradicija.

Ovogodišnji program dio je i proslave 25 godina postojanja općine, te će se tim povodom 24. rujna održati i svečana sjednica Općinskog vijeća uz prigodnu proslavu.

Događanja
Hrvatska
Općina
Stupnik
Zagrebačka županija