Najveseliji tjedan u godini

FOTO: Dječji tjedan u Pušći započeo sadnjom drveća

Ovogodišnji program protkan je radionicama i sadržajima kojima ćemo pokazati koliko su djeca vješta u raznim aktivnostima, ali i dati im priliku da usvoje nove vještine i zainteresirati ih za istraživanje i upoznavanje novih područja!
379656459_1688354538321509_5271014408841527436_n

Gradovi i općine diljem Hrvatske obilježavaju Dječji tjedan koji je ove godine u znaku dječjih vještina, a u obilježavanje ovog najveselijeg tjedna u godini uključila se i Općina Pušća.

Njihov ovogodišnji program protkan je radionicama i sadržajima kojima ćemo pokazati koliko su djeca vješta u raznim aktivnostima, ali i dati im priliku da usvoje nove vještine i zainteresirati ih za istraživanje i upoznavanje novih područja! Djeca će tako imati priliku zakoračiti u svijet zanimljivih pokusa na besplatnim STEM radionicama, ali i učiti tradicijske vještine koje su dio kulturne baštine, njihovu ekološku svijest probudit će akcija sadnje stabala, a neće nedostajati ni kreativnih i sportskih druženja!

Danas su ispred škole u Pušći učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom, ravnateljem i načelnikom Općine Pušća Filipom Bernardićem posadili dva drva kako bi dali svoj pečat podizanju ekološke svijesti prema planetu. Cilj je bio da se djecu potakne da budu ekološki osvještenija i da budu odgovorniji prema okolišu te da oni budu pokretači pozitivne promjene.

-Veseli me biti načelnik u ovakvoj općini koja ima ovako vrijedne i pametne učenike- istaknuo je načelnik Bernardić odgovarajući na učeničko pitanje kako mu je biti načelnik.

Potvrdio je to i ravnatelj škole Arsen Šarunić dodajući kako je odlična suradnja ostvarena s Općinom Pušća, a učenicima je naglasio kako će u posebnu kutiju moći ubaciti primjedbe ili prijedloge, ali i pohvale, starijima kako bi se i njihov glas mogao čuti.

Do kraja tjedna na raspolaganju su još brojna događanja kojih raspored donosimo u nastavku.

UTORAK – 3. listopada / Društveni dom Pušća / 18:00 sati
STEM RADIONICE za školarce 5. i 6. razred – IZRADI STRUJNI KRUG

ČETVRTAK, 5. listopada
10:00 – Vesele aktivnosti DV Bambi
16:30 – PREDAVANJE ZA RODITELJE

PETAK, 6. listopada / Društveni dom Pušća / 18:00
STEM RADIONICE za školarce 7. i 8. razred – IZRADI ROBOTA CRTALO

SUBOTA, 7. listopada / Društveni dom Pušća / 10:00 sati
STEM RADIONICE za školarce 1. – 4. razred – ČAROBNI POKUSI

NEDJELJA, 8. listopada / Trg osam sela
11:00 – Udruga žena Pušća – radionica na temu tradicijskih vještina – upoznajmo tradicionalne vještine svoje lokalne zajednice i naučimo naše najmlađe što više o životu naših predaka i povijesti našega mjesta
Nogometni derbi – Brzi mališani vs. Neumorni veterani

Događanja
Pušća