FOTO: Dječja mladost Posavskih Brega nastavlja čuvati tradiciju svojih predaka

Protekle subote u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad održan je zajednički koncert dječjih skupina KUD-a „Ogranak seljačke sloge" Posavski Bregi i Dječjeg folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić

Protekle subote u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad održan je zajednički koncert dječjih skupina KUD-a „Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi i Dječjeg folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić.

Goranovci su izveli pjesme i plesove iz Like, Slavonije i Bilogore, dok su Brežani izveli pjesme i plesove Posavskih Brega. Osim zasebnih izvedbi, Goranovci i Brežani su zajednički izveli dvije točke, tamburaši su zajednički odsvirali kolo iz Bačkog Brega, te su na kraju koncerta zajednički izveli brešku pjesmu „I ja jesam posavačko dete”.

-Naš najveći ponos i naše najveće bogatstvo su naša djeca. Iako su maleni, sudjeluju na brojnim događanjima. Uvijek nasmiješenih lica i s puno truda predstavljaju pjesme i plesove koje su naučili. Ako svijet ostaje na mladima, onda smo blagoslovljeni jer imamo nastavljače tradicije koja se naraštajima čuva- poručili su iz KUD-a „Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi.