Promjena vodstva nakon šest godina

FOTO: Danijel Saić novi predsjednik Kluba Zapreščana; Vinko Morović počasni predsjednik

Novoizabrani predsjednik Kluba Danijel Saić zahvalio je na povjerenju te je istaknuo kako će se bogat programski paket Kluba sigurno dodatno proširiti
368495315_660153826205157_5166461816464760437_n

Izvanrednu izbornu skupštinu održao je Klub Zapreščana, a nakon šest godina kako je na čelu Kluba bio Tomislav Bezuh, za novog predsjednika jednoglasno je izabran Danijel Saić. Skupštinari, kojih se okupilo više od pedesetak, usvojili su i izmjene i dopune statuta udruge, a najvažnije izmjene su povećanje uspravnog odbora na do 19 članova te mogućnost imenovanja počasnog predsjednika Kluba.

Na početku sjednice Bezuh je podsjetio na odrađene projekte u ovoj godini, a najznačajniji su likovna kolonija i humanitarna aukcija. Dosadašnji predsjednik Tomislav Bezuh naglasio je kako je ova promjena dogovorena ranije s ciljem da se omasovi Klub.

-Htjeli smo dodatni zamah Kluba koji je bio u teškoj situaciji prije šest godina kad smo, nažalost pokojna, Biserka Petreković i ja preuzimali Klub. Uspjeli smo napraviti stabilizaciju Kluba i postaviti nove temelje. Upravni odboru na čelu s Danijelom će bez problema to nastaviti i proširiti- rekao je Bezuh,

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus istaknuo je zadovoljstvo načinom na koji Klub danas djeluje. Brojne aktivnosti koje provode su prepoznatljive i izvan prostora Zaprešića, a to je velik uspjeh budući da se sve odrađuje volonterski.

-Klub radi na očuvanju našeg autohtonog zaprešićkog govora, da ne govorim o važnosti humanitarnog rada kojim se bave. Zahvala dosadašnjem timu i Tomislavu Bezuhu na odlično odrađenom poslu, a sada mislimo da će napraviti i dodatne iskorake. Bilo bi lijepo da Klub bude jedan od inicijatora obnove stare škole u Zaprešiću. Možda da to bude sjedište Kluba i mjesto okupljanja- poručio je Alan Labus.

Novoizabrani predsjednik Kluba Danijel Saić zahvalio je na povjerenju te je istaknuo kako će se bogat programski paket Kluba sigurno dodatno proširiti.

-Vratit ćemo naše tematske večeri koje su bile jednom mjesečno u Zaprešiću. Vratit ćemo se i izdavačkom dijelu u kojem ćemo se posebno truditi da ovu našu zaprešićku ekavicu stavimo na papir i da ona ostane i za buduća pokoljenja u gradu Zaprešiću- naglasio je Saić.

Na kraju je Skupština jednoglasno potvrdila da se počasnim predsjednikom imenuje prvi zaprešićki gradonačelnik i inicijator osnivanja Kluba Vinko Morović.

Događanja
Zaprešić