Trkački cam back

FOTO: Cross hil run se vratio u Križ, utrka se vratila u još jačem i boljem izdanju

Za ovogodišnju utrku prijavilo 200 trkača
DSC_3635

Nakon pauze uzrokovane pandemijom, koja je sada srećom iza nas, mnoge sjajne priče nažalost morale su biti prekinute. Jedna od njih svakako je Cross hill run, čije je posljednje izdanje održano 2019.. Nakon pauze, trkači su se jučer ponovno vratili u Križ i s uspjehom odradili novo izdanje utrke na 5 i 10 kilometara.

-Vjerujem kako se Cross hill run vratio bolji i jači, nego što je to bio prije pauze, jer taj cam back uvijek treba biti jači nego što je to bilo do tada- istaknuo je ispred organizatora Run Croatie, Berislav Sokač, otkrivši nam kako se za ovogodišnju utrku prijavilo 200 trkača, što je zadovoljavajuća brojka.

-Staza je zahtjevna, zato se i zove cross hil, jer ima uspona i padova na stazi, što Križu daje posebnu draž, jer je smješten na brežuljku.

Podršku trkačima dao je i načelnik Marko Magdić, koji se ove godine nije odlučio na trčanje jedne od dionica.

-Ova utrka znači nam puno, jer mi do prije pet godina nismo imali sportsku manifestaciju ovakvog karaktera, jer ovdje dolaze trkači iz cijele Hrvatske, a valja imati na umu kako smo na posljednjoj utrci imali trkače s čak tri kontinenta. Ovo je dobra promocija naše općine i Zagrebačke županije u cjelini- poručio je Magdić.

Stalni gost utrke u Križu je i Ivan Maletić, koji je odnio pobjedu na posljednjoj utrci.

-Rado se vraćam ovdje, jer ovo mi je jako lijepa utrka. Staza je malo zahtjevna, no svatko je može savladati i utrci jednostavno treba uživati- rekao nam je Maletić, koji je i ove godine odnio pobjedu na 10 kilometara.

Uz njega prvi su ciljem prošli Bruno Erent na 5 kilometara, te Dubravka Horvat i Jana Vrban kod žena.

CROSS HILL RUN
10 KM (M): 1. Ivan Maletić (AK Fit), 2. Zoran Jelaković (AK Vrbovec), 3. Darko Štrobilius (AK Fit/Štrobi)
5 KM (M): 1. Bruno Erent (AK Agram), 2. Ivano Galić (AK Maratonjare Kutina), 3. Nino Vodvarka (AK Martin Dugo Selo)
10 KM (Ž): 1. Dubravka Horvat (IND), 2. Mirta Pehnec (AK Fit), 3. Dubravka Mokry-Uroić (AK Maratonjare Kutina)
5 KM (Ž): 1. Jana Vrban (AK Maratonjare Kutina), 2. Margareta Pavlić (AK Vrbovec), 3. Marija Lang Turkalj (AK Maratonjare Kutina)

Križ
Sport