FOTO: „Buča kao inspiracija“ kao uvod u Bučijadu

Ivanić-Gradom širi se miris buče. Kraljica jeseni stigla je u grad i najavila jubilarno, petnaesto izdanje Bučijade, na kojoj se očekuje preko dvjesto izlagača. Uvod u najveću gradsku manifestaciju bilo je današnje otvorenje izložbe u Parku hrvatskih branitelja, „Buča kao inspiracija”, gdje se svojim kreativnim djelima predstavilo osam umjetnika; Alen Novoselec, Ivana Ožetski, Petar Sugović, Dunja Kanižaj, Snježana Baković, Suzana Lovrenščak, Fašnička udruga ŽABA te grupa autora (Sraka, Dević i Fabijanić). 

-Ovo je četvrta godina da na našoj Bučijadi imamo izložbu instalacija i skulptura od buče, koja je našim umjetnicima poslužila kao inspiracija- istaknula je ravnateljica Turističke zajednice Ivanić-Grad, Ankica Bešter. 

Stručni žiri sutra će obići sve skulpture, a pobjedniku će priznanje biti uručeno u nedjelju, kada je završnica manifestacije, čije je službeno otvorenje sutra u 11 sati.

Današnji program nastavljen je na trgu Vladimira Nazora gdje je otvoren Škrlet cornera „ŠkrCo“ gdje je moguće kušati osam vina autohtone sorte škrlet, ali i pivo od buče, dok će dan završiti uz koncert Sinova ravnice.