Ulaganje u cestovnu infrastrukturu

FOTO: Brojne rugvičke prometnice presvučene novim asfaltom, načelnik Čičak najavio daljnje ulaganje u nogostupe

U sanaciju prometnica oštećenih u potresu Rugvica ulaže 2,8 milijuna eura
DSC_5023

Na području Općine Rugvica uz ulaganje Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije koja su vrijedne više od 3,1 milijun kuna, a kojima se saniraju županijske prometnice te cestovni objekti, zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije obnavljaju se i prometnice u Hrušćici, Otoku Svibovskom, Strugi Nartskoj, Okunšćaku, Rugvici, Novakima Oborovskim, Preseki, Oborovu i Donjoj Gredi. Radi se o sanaciji prometnica oštećenih u potresu, a za što je Općina ostvarila potporu od 2,8 milijuna eura.

-Radovi jako dobro napreduju i već smo stigli do asfaltiranja u Oborovu. U pripremi je onaj dio od Črnca Dugoselkog do Obedišća, a ovim sredstvima asfaltirat će se i spojna cesta Otok Svibovski-IKEA, gdje ćemo raditi i biciklističku stazu. Izvođač radi jako dobro i napravit će sve do kraja mjeseca, kako bismo iskoristili sva sredstva koja smo dobili. Presretni smo ovim ulaganjem u cestovnu infrastrukturu, jer skoro 6 milijuna eura ulaže se u tu svrhu. Rugvica nakon ovih radova više neće izgledati isto- kazao nam je za obilaska načelnik Mato Čičak, koji je tom prilikom najavio izgradnju nogostupa, vrijednu 1,5 milijuna eura.

-Kroz desetak dana krećemo s raspisivanjem dvogodišnjeg natječaja za sve lokacije gdje smo dobili građevinsku dozvolu. Sretan sam zbog toga, jer naši mještani to čekaju dvije godine. Ako sve bude u redu vjerujemo kako ćemo do kolovoza započeti s tim radovima, koji će potrajati više od godinu. Radovima ćemo obuhvatiti sve one dionice gdje su građani tražili nogostupe, koji su naročito važni za djecu i njihovo što sigurnije kretanje- zaključio je Čička.

Događanja
Rugvica