LADO u Mariji Gorici

FOTO: Brojna publika u Mariji Gorici uživala u bogatstvu plesa i zvuka

Gosti iz Zagreba predstavili su se običajima Hrvata zapadne Hercegovine, iz Slavonije su predstavili Valpovačko kolo, uživalo se u ličkim plesovima, pjesmama i plesovima Baranje...
549bb43f-cecf-4250-80e0-a2bdc8623016

Općina Marija Gorica i Ansambl Lado već godinama imaju odličnu suradnju. U povodu obilježavanja 75 godina djelovanja Lada te proslave Dana Općine Marije Gorice i Dana Župe Blažene Djevice Marije od Pohođenja u sportskoj dvorani marijagoričke osnovne škole održan je koncert Ansambla Lado pred ispunjenim tribinama.

Na samom početku koncerta zahvalu vodstvu Lada uputila je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić, a od tada je sat i pol vremena publika mogla uživati u koloritu narodnih nošnji i plesova iz različitih hrvatskih regija apostrofirajući sve bogatstvo plesa i pokreta, jezika i zvuka.

Gosti iz Zagreba predstavili su se običajima Hrvata zapadne Hercegovine, iz Slavonije su predstavili Valpovačko kolo, uživalo se u ličkim plesovima, pjesmama i plesovima Baranje… Za gorje se predstavilo Zagorskim drmešom, uživalo se u Linđu i plesovima šibenskih otoka, slušalo se međimurske i podravske pjesme, a veliko finale bili su Podravski svati.

Događanja
Marija Gorica