Dan otvorenih vrata VZO Brdovec

FOTO: Brdovečki vatrogasci spremni odgovoriti na sve izazovi

Vatrogasna zajednica općine Brdovec u svom sastavu broji devet dobrovoljnih vatrogasnih društava s više od 200 aktivnih članova
343694806_215606544569556_2987684339631764236_n

Vatrogasna zajednica općine Brdovec u svom sastavu broji devet dobrovoljnih vatrogasnih društava s više od 200 aktivnih članova, velik broj djece i mladeži, preko pedeset vatrogasnih veterana te više od 700 podupirućih članova.

Društva posjeduju znatan broj vatrogasnih vozila raznih namjena i veliku količinu opreme za djelovanje u svim situacijama. Sve to izložili su na Trgu Ivana Perkovca u Harmici u sklopu Dana otvorenih vrata VZO Brdovec, a time su se uključili u obilježavanje Dana Općine Brdovec i proslave 30 godina postojanja Općine Brdovec.

Najviše pozornosti privukao je dječji kutak u kojem su djeca mogla, pod stručnim nadzorom vatrogasaca, osobno iskušati kako je to držati pravi vatrogasni šmrk u rukama. Naravno, primjeren njihovom uzrastu i osmišljeno tako da jeca kroz igru osjete čar vatrogastva. Bilo je izloženo i nekoliko povijesnih detalja iz vatrogasne baštine kako bi se moglo usporediti s današnjom modernom tehnikom. Oni stariji zadržavali su se uz navalna vozila i sofisticiranu opremu, a pažnju je privuklo i odijelo za rad na suzbijanju gnijezda stršljena.

Uglavnom, vatrogasci s područja općine Brdovec spremni su i sposobni odgovoriti gotovo na sve izazove i to u tek nekoliko minuta…

Brdovec
Događanja