FOTO: Brckovljani idu u projekt izgradnje tržnice u Božjakovini

Održana sjednica Vijeća Općine Brckovljani

Pod predsjedanjem Stjepana Vinojčića održana je treća sjednica Vijeća Općine Brckovljani. U manje od pola sata vijećnici su pretresli dnevni red od sedam točaka, a sve su odluke donijete jednoglasno.

Prodaju se dvije nekretnine u gospodarskoj zoni K-3 Božjakovina

Općina Brckovljani uspješno je okončala javni natječaj za prodaju dijelova nekretnina u svom vlasništvu, a vijećnici su ovlastili načelnika Tihomira Đurasa da potpiše predugovore i ugovore o kupoprodaji dviju čestica. Trgovački obrt Bobica kupit će česticu od 5000 metara kvadratnih u Industrijskoj ulici i za to će platiti 526 tisuća kuna, a na kupljenoj čestici planira izgradnju vrtnog centra.

Drugu česticu od 4 500 metara kvadratnih kupit će Danijel Hrković, za što će isplatiti 365 tisuća kuna, a namjera mu je izgradnja skladišno-logističkog prostora.

Tržnica u fazi projektiranja

Jednoglasno je donijeta odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine za izgradnju Tržnice Brckovljani u naselju Božjakovina unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa ruralnog razvoja. Suglasnost je dana za prijavu na mjeru, tržnica je u fazi projektiranja, a lokacija je u naselju Božjakovina.

Donijeta je odluka i o važenju Strategije razvoja Općine za razdoblje od 2014. do 2020. godine do 31. prosinca 2021. godine, a donijeta je i odluka o imenovanju nove ulice koja će nositi naziv „Mislavov put“.

Općina će i ove godine školske godine subvencionirati prijevoz za učenike srednjih škola te će sklopiti ugovore s Čazmatransom i HŽ-om. Subvencija će se obračunavati na blagajni ovih prijevoznika tako da se krajnja cijena koju učenik plaća umanjiti za subvenciju Općine od 50 posto te će taj iznos razlike cijene plaćati Općina. Obračun subvencija započet će prodajom učeničkih karata za rujan ove godine.

Pod pitanjima i prijedlozima bilo je riječi o komunalnoj i prometnoj infrastrukturi te iz društvenog segmenta, a na kraju sjednice, načelniku Đurasu uručena je zahvalnica za doprinos i dobru suradnju Općine u razvoju i radu DVD-a Hrebinec koje je nedavno obilježilo 90 godina postojanja.