Podijeljeno više od 1300 porcija fiša

FOTO: Braniteljska fišijada u Ivanić-Gradu okupila 49 ekipa. Goran Cerovečki: Brojke su nam sve manje važne, bitnija je dobra zabava i druženje

Ova je manifestacija po broju sudionika postala jedno od najmasovnijih natjecanja u pripremi fiš-paprikaša u ovom dijelu Hrvatske
DSC_3557

HVIDR-a Ivanić-Grad, uz proslavu Petrova organizirala je tradicionalnu fišijadu “Branitelji gradu – Fišijada lvanić-Grad“, koja je doživjela svoje jedanaesto izdanje.

Na prostor Zelenjaka, koji postaje sve tjesniji za ovu manifestaciju pristiglo je 49 ekipa udruga branitelja i udruga civilnog društva, i to od Kastva, Valpova, Bjelovara, Bedekovčine, Zagreba, Daruvara, Čazme, Lipika, Pakraca, Novske, Garešnice, Siska do ekipa iz svih dijelova Zagrebačke županije.

-Imali smo nešto veći broj prijava, njih 54, da bi se u Ivanić-Gradu fiš krčkao u 49 kotlića. Mi smo i više nego zadovoljni odazivom, no brojke su nam sve manje važne, bitnija je dobra zabava i druženje- kazao je predsjednik HVIDR-e Ivanić-Grad Goran Cerovečki.

Kroz godine manifestacija je po broju sudionika postala jedno od najmasovnijih natjecanja u pripremi fiš-paprikaša u ovom dijelu Hrvatske. Tradicionalno, fišijadi prisustvuje i mnoštvo građana iz Ivanić-Grada i okolice, kojima je podijeljeno više od 1300 porcija fiša.

-Kad smo krenuli u sve ovo naša je želja bila integracija braniteljskih udruga u lokalnu zajednicu te rušenje stereotipa o braniteljima. Mi smo oplemenili sredinu u kojoj živimo i vjerujem kako smo napravili nešto lijepo za sve naše građane- istaknuo je Cerovečki.

Podršku manifestaciji dao je i Grad Ivanić-Grad, čiji su predstavnici predvođeni zamjenikom gradonačelnika Tomislavom Cuvajom pripremali gulaš u humanitarne svrhe, jer sva sredstva prikupljena od donacija bit će uručena Informatičkom klubu NET čiji su članovi izborili Svjetsko robotičarsko prvenstvo, koje se krajem rujna održava u Ateni.

-Ovu pozitivnu energiju koju su u Ivanić-Grad donijele sve ekipe to želim da uvijek prevladava kod svih nas. Kao što vidite na Zelenjaku vlada jedna sjajna atmosfera- poručio je Cuvaj.

Događanja
Ivanić-Grad