FOTO: Bistra je dobro ustrojena i nema razloga za brigu glede budućnosti

Općina Bistra proslavila je svoj dan i Dan svog zaštitnika, sv. Nikole biskupa, po kojem ime nosi i njihova župna crkva.

Na svečanosti koja se održala u Kulturnom centru Bistra brojni uzvanici imali su priliku čuti o programima i planovima, o ostvarenim i realiziranim projektima, ali i čestitati najzaslužnijima za promociju Bistre te onima koji su ostvarili najbolje rezultate tijekom protekle godine. Povelja Općine Bistra ove godine dodijeljena je talijanskoj udruzi volontera „Vrt plavih ruža“ čiji članovi već više od 20 godina volontiraju u bolnici u Gornjoj Bistri.

Načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić emotivnim govorom najavio je mogućnost da mu je ovo posljednja svečana sjednica na kojoj govori kao načelnik.

-Moje zdravlje već je nekoliko godina ozbiljno narušeno, a neki dan sam razgovarao sa svojom voljenom suprugom. Rekla mi je: Krešo, dao si zdravlje za općinu, nemoj i život! Istina je, slušajte supruge jer su mudre. Ali treba znati kad je dosta, kada treba otići i dati novim ljudima priliku. Mislim da je sve dopro složeno, imamo planove i vizije, općina je dobro ustrojena i vjerujem da nema razloga za brigu što se tiče budućnosti naše Bistre- rekao je načelnik Gulić.

Goste i uzvanike ja na početku pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Marija Gregurović i zahvalila brojnim udrugama koje tijekom godine odlično rade i promiču općinske vrijednosti ili čuvaju baštinu, ali i vijećnicima koji s puno odgovornosti donose odluke.

U ime susjednih općina i Grada Zaprešića domaćine je pozdravio saborski zastupnik i načelnik Općine Brdovec Alan Prelec. Istaknuo je odličnu suradnju s Općinom Bistra i Krešimirom Gulićem te poželio da u Hrvatskoj više bude općina kao Bistra jer tada bi imali bolju Hrvatsku.

-Krešo nam je uvijek postavljao visoke standarde, a mi ostali trudili smo se pratiti ih. Moram reći da se s Krešom čujem barem jednom tjedno, a bez obzira na naše stranačke različitosti, ni jedno bitnu odluku nisam donosio prije nego sam se konzultirao s njim. Hvala ti na time, Krešo- rekao je Prelec.

Čestitke Bistranima uputio je i ravnatelj bolnice u Gornjoj Bistri Renato Mittermayer kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a uime Sabora i Vlade čestitke je uputio akademik Željko Rajner.