FOTO: Banovanje nastavljeno ZP RUN-om i Obiteljskom biciklijadom

Utrkama pod nazivom ZP RUN i Obiteljskom biciklijadom nastavljeno je Ljeto u Zaprešiću – Banovanje. Trčalo se petu godinu po Zaprešiću u nekoliko dječjim, ženskim i muškim kategorijama, a 5. ZP RUN bio je rekordan po broju sudionika.

Vrućina nije bila zapreka ni malima ni velikima, a ni onima starijima, tako da su gotovo svi sudionici koji su startali i stigli do cilja. Spomenimo u muškoj konkurenciji pobjednika Petra Bratulića koji je 5 kilometara pretrčao za 15:08 i postavio novi rekord staze, dok je kod žena najbrža bila Katarina Lukančić s rezultatom 18:06.

Osim što se po Zaprešiću trčalo, po Zaprešiću se i bicikliralo. Obiteljska biciklijada „Tour de Jelačić“ startala je iz Aleje kišobrana i završila na jezeru Zajarki. Ovo nije bilo natjecanje već ugodna obiteljska zabava i druženje koje je ove godine okupilo više od 200 biciklista…

Nastavak Banovanja donosi nam Vintage festival Ferdinand Budicki idući vikend kad će se moći vidjeti stari automobili, zatim proslava Ivanja i Petrova te krajem mjeseca Crtić fest.