FOTO: Bakina kuhinja nije razočarala niti ove godine

Svake godine neposredno pred Korizmu KUD Hrvata BiH Rugvica pobrine se prikazati bogatstvo tradicionalne domaće kuhinje.

Nisu razočarali niti ovoga puta, te su se u Društvenom domu u Jalševcu Nartskom mogli probati brojni specijaliteti, spravljeni baš onako kako su to nekada spremalo. Upravo zbog toga ne čudi niti naziv manifestacije „Bakina kuhinja“, koja je i ovoga puta ponudila slasne pite, pogače, sarmu, suhomesnate delicije kao i razne kolače.

-Trudimo se da ova naša manifestacija bude što bolja i što posjećenija. Lani smo otvorili vrata i nadam se kako će svake godine biti sve bolja- kazao nam je predsjednik KUD-a Hrvata BiH Rugvica Mario Jozipović, pohvalivši sve vrijedne domaćice koje su sudjelovale u pripremi hrane.

-Pripremili smo jedan lijep slijed jela od doručka, ručka pa sve do večere. Pite su najtraženije, to je naš specijalitet koji svi radu spravljaju, ali i jedu- poručio je Jozipović.

Podršku manifestaciji svojim je dolaskom dao i zamjenik načelnika Nenad Jakšić.

-Ovo je šesta godina kako nas članovi KUD-a razvesele ovom manifestacijom na kojoj su pripravljena jela, onako kako su to činile njihove bake. Veseli činjenica što ti ljudi nisu zaboravili na kulturnu baštinu svoga kraja, kao i gastronomsku ponudu- istaknuo je Jakšić.

Posjetitelji su sa sobom trebali ponijeti samo riječi podrške i dobro raspoloženje, kojeg nije nedostajalo.