FOTO: Ana Malec i Vladimir Gašpar najbolji u Ivanić-Gradu

Gradska zajednica športskih udruga Ivanić-Grad proglasila je najbolje sportaše i kolektive za 2018. godinu. Tradicionalna priredba ivanićkog sporta održana je u Sportskoj dvorani Žeravinec, gdje su nagrade najboljima dodijelili predsjednik Sportske zajednice Darko Kljak i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Ivanić-Grad je grad koji puno ulaže u sport. Iz godine u godinu rastu proračunska sredstva koja se izdvajaju za sport, a tu su i konstantna ulaganja u sport. Raduje veliki broj mladih u sportu, što je veliki poticaj za budućnost- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je u mladosti i sam bio sportski aktivan.

Najboljom sportašicom Ivanić-Grada proglašena je rukometašica Ivanića, Ana Malec koja je prošle godine s reprezentacijom Hrvatske na pijesku osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih.

-Ovo je kruna svega što sam postigla i radila te mi daje poticaj za dalje- istaknula je najbolja sportašica Ivanić-Grada, Ana Malec.

Vladimir Gašpar iz Karate kluba Mladost najbolji je sportaš, a lani se okitio naslovom prvaka Hrvatske kod mlađih seniora.

-Nagrada mi puno znači, jer imao sam pauzu od godinu dana. Vratio sam se u velikom stilu, tako da mi je ovo veliki vjetar u leđa te poticaj da ostvarim još bolje rezultate- rekao je Vladimir Gašpar.

Karate klub Mladost najuspješniji klub

Brončanom plaketom za dugogodišnji sportski rad nagrađen je Tomo Krznarić, srebrne plakete primili su Ana Liška Križić, Irena Malec, Željko Vuković i Vladimir Oštrić, dok su Mario Jagić, Ivan Delinić i Ivica Spevec nagrađeni zlatnim plaketama. Posebna priznanja uručena su Kickboxing klubu Ivanić-Grad za 20. godišnjicu rada, dok je Naftaš Ivaniću nagrada uručena povodom stote obljetnice.  

Najuspješniji sportski kolektiv Ivanić-Grada u 2018. godini bio je Karate klub Mladost čiji su natjecatelji lani osvojili 203 odličja. Velike zasluge za to pripadaju i treneru Ivanu Brckoviću, koji je proglašen najboljim trenerom.

Rukometu ekipna priznanja

Ekipna priznanja primile su kadetkinje Ženskog rukometnog kluba Ivanić koje su ponijele epitet najbolje ekipe, dok su rukometaši Ivanića najbolja momčad grada.

Već tradicionalno proglašeni su i najbolji sportaši mlađe i starije mladeži gdje su nagrade primili; Barbara Bunjevac i Valentino Ivanić, te Leonarda Mužina i Dominik Pavlović u kolektivnim sportovima, te Iva Popović Gecan i Damiaan Sekulić u individualnim sportovima. Nagrade su uručene i najboljim sportašima osnovnih i srednjih škola te sportskim nadama.