FOTO: AK Martin Dugo Selo trči dalje usprkos koronavirusu

Ako ste se pitali gdje su vaše omiljene trkačice i trkači iz Atletskog kluba Martin Dugo Selo, ne brinite puno, aktivni su čitavo ovo vrijeme, poštujući pritom sve odluke i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Ako ste se pitali gdje su vaše omiljene trkačice i trkači iz Atletskog kluba Martin Dugo Selo, ne brinite puno, aktivni su čitavo ovo vrijeme, poštujući pritom sve odluke i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Osim što redovito sami trče i održavaju svoju formu, svatko od njih ima svoje tajne pripreme za utrke, a javno sudjeluju i u nekoliko virtualnih utrka i liga tako da svatko sam istrči neku od zadanih dionica, te potom svoje rezultate prijavljuje organizatoru putem poveznice.

Sredinom ožujka održano je prvo kolo C(r)oRUNa lige u organizaciji Atletskog kluba Varaždin, u kojem su sudjelovale naše trkačice Ružica Vidović i Marina Bionda, a nakon jednomjesečne pauze liga je nastavljena proteklog vikenda te su obje trkačice sudjelovale i u drugom kolu lige.

Na Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja, održana je virtualna utrka pod nazivom „Jači od korone“ u organizaciji portala 3sporta.com i utrka.com, i uz tehničku realizaciju SRK Sparta Varaždin. Svoje kilometre u ovoj utrci istrčali su; Ivana Malus, Ulrich Knüppel, Karola Knüppel, Martina Mihordin, Ružica Vidović, Ljiljana Cuković Kinder i Ivana Radošić. Budući da je spomenuta utrka „Jači od korone“ privukla velik broj trkača diljem zemlje, organizatori su odlučili u svibnju organizirati virtualnu ligu „Jači od korone“ koja će se sastojati od pet kola. Prvo kolo održano je proteklog vikenda, a na njemu su sudjelovali; Ružica Vidović, Ivana Radošić, Ulrich Knüppel, Karola Knüppel, Marina Bionda, Tonka Livajić Poljak i Martina Mihordin.

Posljednja u nizu aktivnosti bila je utrka „Wings for Life World Run“, koja je također održana u virtualnom obliku putem mobilne aplikacije.

-Utrka je humanitarnog karaktera i sav prihod odlazi izravno za istraživanja koja će pomoći u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine. S ponosom ističemo kako su u ovogodišnjoj utrci, kao i u prethodnima, sudjelovali i naši članovi, pa su tako, u isto vrijeme kao i drugi trkači diljem svijeta, startali Ivana Radošić, Ivan Malus, Marina Bionda, Ivana Malus i Kristian Pintar, kojeg problemi s aplikacijom nisu spriječili da istrči osobni rekord polumaraton- istaknuli su u Atletskom klubu Martin Dugo Selo, gdje se nadaju kako će se ubrzo steći uvjeti za zajedničko treniranje svih članova kluba i održavanje utrka, koje svima jako nedostaju.