Izborna kampanja se nastavlja

Fokus u Svetom Ivanu Zelini: Osvajamo mandat u drugoj jedinici

Program su predstavili nositelj liste Damir Bajs, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec i njegov kolega iz Dugog Sela Nenad Panian
435192764_757354613206285_1574343520333002064_n

Lista Fokus-Republika prema istraživanjima u 2. izbornoj jedinici osvaja mandat, no u koaliciji vjeruju da mogu i više. Računaju na glasove u sredinama gdje su poznati, od Bjelovara, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela, Sesvete do Dubrave, istaknuto je na današnjoj konferenciji u Svetom Ivanu Zelini.

-Lista Fokus-Republika prema istraživanjima u II. izbornoj jedinici osvaja mandat, ali mi vjerujemo da možemo i više- rekao je Bajs na konferenciji za novinare, dodavši da računaju na koncentrirane glasove u sredinama gdje su poznati, od Bjelovara do Dubrave.

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec upozorio je na teška teretna vozila koja prometuju kroz gusto naseljena područja, gdje se događaju brojne prometne nesreće, često s teškim tjelesnim ozljedama i smrtnim ishodom.

-Riješit ćemo to gradnjom obilaznica. Svi mi koji s ove istočne strane idemo u Zagreb znamo da su gužve velike, a to se može riješiti kroz denivelaciju pruge i drugim prometnim rješenjima. To je bitno za sve nas jednako kao i za stanovnike Sesveta i Dubrave- izjavio je Košćec, koji se između ostaloga zalaže za financiranje Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz državnog proračuna, iz kojeg se trenutno financiraju samo Javne vatrogasne postrojbe.

-Osim za financiranje DVD-ova sukladno površini jedinice lokalne samouprave i požarnom opterećenju, borit ćemo se i za ukidanje PDV-a za nabavku operativnih vatrogasnih vozila i opreme te za oslobađanje operativnih vatrogasaca od plaćanja komunalne i vodne naknade-

Gradonačelnik Dugog sela Nenad Panian kazao je da je kao djelatnik u zdravstvenom sustavu iz prve ruke upoznat s problemima na državnoj i lokalnoj razini. Predložio je uvođenje vaučerizacije, dodavši da će ona samo preusmjeriti postojeći novac u sustavu.

-Jedna od njih konkretnih stvari u našem programu jest da će se građani, ako u propisanom roku ne dobiju uslugu u javnom zdravstvu, moći o trošku HZZO-a liječiti u privatnom sektoru, po istim cijenama kao i u javnim ustanovama- poručio je Panian.

Politika
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija