FOKUS OPLEO PO HSS-u: Prodali su se za mjesto predsjednika Županijske skupštine

Ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu, poručili su iz Fokusa

Borna Filić/PIXSELL

Stranka Fokus optužila je HSS da su se “prodali HDZ-u” jer su nakon tajnih pregovora dobili mjesto predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije.

U priopćenju su ustvrdili da se, nakon dva propala pokušaja konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije, može sastaviti većina i to bez HDZ-a, ali da je “HSS izdao svoje koalicijske partnere iz SDP-a”.

– Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku Fokus zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi, kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju, istaknuo je predsjednik županijske organizacije Fokusa Dario Zurovec.

Iz Fokusa su podsjetili i da su na lokalne izbore u svibnju izašli samostalno, dok je HSS ušao u Skupštinu “kao standardni priljepak SDP-a”.

– Time je jasno da je Fokus imao puni legitimitet pregovarati na koji god način želi, za razliku od HSS-a koji, budimo realni, Skupštinu ne bi vidio da im SDP nije poklonio ulazna mjesta na listi, poručili su.

HSS se, kažu, biračima odužio tako da ih je izigrao i prodao se HDZ-u za poziciju predsjednika Županijske skupštine. Iz Fokusa su podsjetili i “kako je Beljakov HSS u Samoboru tijekom kampanje na lokalnim izborima optuživao Fokus da je projekt HDZ-a”.

– Sada se ispostavilo da je kukavičje jaje upravo on, koji osigurava HDZ-u ruke koje im fale. Žalosno u što se pretvorio HSS, jednom velika i snažna stranka. Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju?, upitali su iz Fokusa.

Pa to je, dodali su, njegova županijska organizacija, “gdje je on posložio svoje ljude i u kojoj samoborski HSS vedri i oblači”, a predsjednica županijske organizacije HSS-a, Martina Glasnović je bliska suradnica Kreše Beljaka.

– Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu, poručili su iz Fokusa u priopćenju.