FILMSKA POTJERA U NOVOM ZAGREBU – policajci po ulicama ganjali strance, ispostavilo se da su provalnici

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad trojicom državljana Republike Sjeverne Makedonije u dobi od 23, 25 i 33 godina koje se tereti za tešku krađu u pokušaju. Muškarci su na području Novog Zagreba pokušali provaliti u stran 44-godišnjakinje, ali u tome nisu uspjeli te su napustili stambenu zgradu.

Nedugo potom, zbog sumnjivog su ih ponašanja uočili policijski službenici te im pristupili s namjerom provjere njihova identiteta. Nakon što su im se predstavili, trojac se dao u bijeg. U obližnjoj je ulici jedan od službenika sustigao 23-godišnjaka koji se nastavio opirati, ali ga je uz pomoć kolege uspio savladati.

Tijekom daljnjeg sprečavanja bijega, policijski su službenici uočili i 25-godišnjaka kojeg su, također savladali, dok se treći muškarac skrio u jednoj od zgrada, gdje su ga pronašli na zadnjem katu.

Osumnjičeni su dovedeni u službene prostorije, dok su po dovršetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku uz dostavljenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.