Filipa Zubčića nijanse dijelile od pobjedničkog postolja

Zubčić je nakon prve vožnje bio deveti, ali u drugoj utrci ostvario je najbolje vrijeme, što mu je na kraju donijelo četvrto mjesto
Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Hrvatski skijaš 27-godišnji Filip Zubčić umalo je po drugi puta u karijeri završio na postolju u utrkama Svjetskog kupa. Na današnjem veleslalomu u njemačkom Garmisch Partenkirchenu osvojio je četvrto mjesto zaostavši za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom 35 stotinki.

Zubčić je nakon prve vožnje bio deveti, ali u drugoj utrci ostvario je najbolje vrijeme, što mu je na kraju donijelo četvrto mjesto. Švicarac Loic Meillard je bio drugi, a treće je mjesto osvojio Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Zubčić je tako po četvrti puta ove sezone bio među deset najboljih u svojoj najjačoj disciplini, s tim da je 11. siječnja u Adelbodenu zauzeo drugo mjesto, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Ujedno, hrvatski skijaš probio se na četvrto mjesto u poretku veleslalomaša, ima 188 bodova. Ispred njega su Slovenac Žan Kranjec (315 bodova), Norvežanin Henrik Kristoffersen (289) i Alexis Pinturault (272).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen sa 877 bodova. Slijede ga Pinturault sa 822, te Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 820 bodova, dok je Zubčić na 21. mjestu sa 257 bodova.

Hrvatska
Ostalo