Atletska elita dolazi u Zagreb

Filip Mihaljević protiv Fabbrija, Kovacsa i Walsha na Memorijalu Ivana Ivančića

Subota 9. rujna rezervirana je za kuglaše kod fontana
filip mihaljević Marko Prpić/PIXSELL

Na devetom izdanju Memorijala Ivana Ivančića, koji će se održati 9. rujna na atraktivnom bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, uz hrvatskog rekordera i aktualnog europskog prvaka Filipa Mihaljevića nastupit će osvajači srebra i bronce s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Leonardo Fabbri i Joe Kovacs te bivši svjetski prvak i četverostruki pobjednik natjecanja pokraj fontana Tom Walsh, objavili su organizatori međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu.

Osmorica od deset sudionika imaju osobne rekorde preko 22 metra, dok je Kovacs sa 23,23 m drugi na listi najboljih kuglaša svih vremena. Rekord mitinga, inače, s 22,84 m drži svjetski prvak i svjetski rekorder Ryan Crouser, koji je i peterostruki pobjednik Memorijala Ivana Ivančića.

Ovogodišnje, 73. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića počet će u petak 8. rujna natjecanjima skakačica i skakača u dalj na Trgu bana Jelačića, subota 9. rujna je rezervirana za kuglaše kod fontana, dok će se glavni dio mitinga održati u nedjelju 10. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.

Privremena lista sudionika u bacanju kugle: Leonardo Fabbri (Ita), Joe Kovacs (SAD), Tom Walsh (NZ), Payton Otterdahl (SAD), Tomaš Stanek (Češ), Zane Weir (Ita), Armin Sinančević (Srb), Rajindra Campbell (Jam), Roger Steen (SAD), Filip Mihaljević (Hrv)

Grad Zagreb
Sport