Održana sjednica Općinskog vijeća

FILIP BERNARDIĆ, načelnik Pušće: Siguran sam da ćemo projekata imati i dobro ih pripremiti

Prošlogodišnji Proračun Općine bio je 5,6 milijuna eura što nije bilo nikada
448793199_1044767097472793_3836476419901288514_n

Vijećnici Općine Pušća odradili su sjednicu na kojoj su dobili na uvid rezultate poslovanja u protekloj godini te izvješće o radu načelnika u protekloj godini. Ipak, sve je započelo s dvije uzastopne pauze. Prvu je zatražio klub vijećnika SDP-a i SKNL još i prije nego je sjednica službeno započela.

-Budući je održana sjednica povjerenstva za financije uzeli bi 10 minuta da se konzultiramo o njihovom izvješću- rekao je predsjednik općinskog vijeća Anđelko Ždravac i sam sebi odobrio traženo.

Nakon što je sjednica započela i predložen je dnevni red, vijećnici HDZ-a su zatražili 10 minuta pauze koju im je Ždravac također odobrio. A na samom početku radnog dijela sjednice načelnik je vijećnike upoznao s određenim kadrovskim promjenama u upravnom odjelu Općine, o projektima koji su u tijeku ili završeni poslije zadnje sjednice te o nekim projektima i planiranim aktivnostima Općine Pušća.

-Imamo velik izazov sa zaposlenicima, a i inspekcijski nadzor dao nam je naputak da zaposlimo osobu na mjestu pročelnika. Imamo još otvorenih natječaja za neka radna mjesta i nadam se da bi uskoro mogli imati kompletan tim koji će još snažnije moći aplicirati za naše projekte na vanjske izvore financiranja- rekao je načelnik Filip Bernardić.
A unatoč izazovima sa zaposlenima, jer u proteklom razdoblju u Općini Pušća je bilo zaposlena tek dvoje ljudi, prošlogodišnji Proračun bio je 5,6 milijuna eura što nije bilo nikada.

-Naš izvorni proračun je 1,3 milijuna eura što ovom izvršenju daje pravu sliku o trudu i radu svih u Općini. Nadam se da ćemo taj iznos i premašiti ove ili iduće godine, a siguran sam da ćemo projekata imati i dobro ih pripremiti. Uz malo sreće mogli bi biti jednako uspješni- rekao je Bernardić.

Općinsko vijeće je prihvatilo i prijedlog nove ekonomske cijene za dječji vrtić, a cjelokupan trošak na sebe preuzima Općina Pušća. Unatoč novim troškovima još uvijek se pronalaze rezerve za pokretanje određenih projekata. Jedan od njih je biciklistička staza koja bi se trebala nastaviti od Zagrebačke po Kumrovečkoj prema Donjoj Pušći, a u planu je i vinski podrum.

Politika
Pušća