FIFA uvrstila Livakovića među sedam kandidata za vratara godine

FIFA će 27. veljače iduće godine proglasiti najboljeg vratara godine, a među sedam kandidata je i hrvatski vratar Dominik Livaković koji je oduševio svojim obranama na Svjetskom prvenstvu u Katru
KATAR 2022 – Fotografije iz gola čudesong Dominika Livakovića Goran Stanzl/PIXSELL

Međunarodna nogometna federacija objavila je listu sa sedam kandidata za nagradu za najboljeg vratara godine među kojima se nalazi i “jedinica” hrvatske reprezentacije Dominik Livaković.

Među sedam nominiranih su i Brazilac Alisson, Marokanac Yassine Bounou, Belgijanac Thibaut Courtois, Francuz Mike Maignan, Argentinac Emiliano Martinez i Nijemac Manuel Neuer.

-Dominik Livaković pružio je vjerojatno najbolju izvedbu bilo kojeg vratara na Svjetskom prvenstvu u Katru u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom. Njegovih 11 obrana tijekom utakmice bilo je najviše što je bilo koji vratar sakupio u jednoj utakmici na prvenstvu, a bio je i heroj jedanaesteraca svoje nacije dok su u dramatičnom raspucavanju svladali peterostruke svjetske prvake- objavila je FIFA.

-Osim svoje sposobnosti obrana koje su definirale meč, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, smirenosti i hladnog ponašanja- dodaje se.

Također je bio ključan u sjajnoj godini za Dinamo, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom.

Livaković je bio kandidat i za “Zlatnu rukavicu” u Katru, međutim nagrada za najboljeg vratara World Cupa je pripala Argentincu Martinezu.

Nagrade će se dodjeljivati ​​za postignuća od 8. kolovoza 2021. do 18. prosinca 2022. godine, a prošle godine nagradu je dobio vratar Chelsea Edouard Mendy.

Hrvatska
Sport