FEŠTA U SVETOJ KLARI – Trodnevni program i tradicionalno proštenje povodom spomendana nebeske zaštitnice

Još od petka mještani su mogli uživati u nizu tematskih radionica, sportskim igrama te kulturno-zabavnom programu
Klarinje-3

U Svetoj Klari obilježen je spomendan nebeske čuvarice ovoga zagrebačkog gradskog naselja, svete Klare Asiške, inače zaštitnice televizije i utemeljiteljice franjevačkog reda Sestara klarisa. Proslava Dana svete Klare, poznatijeg kao Klarinje, protegnula se na cijeli vikend pa su tako mještani i gosti od petka mogli uživati u bogatom zabavnom programu.

Uz veteranski turnir u nogometu i koncert Grupe Viking na igralištu Nogometnog kluba Polet, veselje se nastavilo i u subotu turnirom u beli i nastupom Grupe MINAS. Na sam blagdan svete Klare predstavljena je Etno soba i izložba Marije Lukić u prostorijama Udruge umirovljenika podružnica “Sveta Klara – Čehi”, dok je svoja vrata za posjetitelje imala otvorena i Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara, kao i tamošnji vatrogasci.

Središnje misno slavlje i tradicionalno proštenje održano je u župnoj crkvi Sveta Klara, a tome je uslijedio kulturno-umjetnički program na pozornici ispred Društvenog doma tijekom kojeg su gosti mogli uživati u nastupima KUD-a “Sveta Ana – Vučjak” Karlovac, HKUD-a Poculica Letovanić, ZU-a “Botinec”, Plesnog kluba “A” Sveta Klara, KUD-a “Dika” i KPD-a Sveta Klara. U večernjem programu za dobro se raspoloženje pobrinula ponovno Grupa Viking, a posjetitelje je oduševio vatromet Mirnovec pirotehnike.

26. Dane svete Klare – Klarinje 2019. otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a tom je prilikom istaknuo kako se trenutno izrađuje projektna dokumentacija za gradnju novog dječjeg vrtića.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo