Fašnička hajdučija zavladala Zagrebom

Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je predao ključeve Grada grofu Fuliru fon Truttu i članovima Prigorske fašničke povorke KUD-a Prepuštovec – Fašnička hajdučija, čime je započela manifestacija Fašnik vu Zagrebu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, koja će trajati do 5. ožujka.

Vesela družina kratkim je nastupom uz zvukove bubnjeva pozdravila sve prisutne, a Zagrebačke mažoretkinje su pokazale svoje plesno umijeće. Gradonačelnik je osim srdačne dobrodošlice izrazio i nadu u rješavanje svih problema što muče građane tijekom fašnika.

-Jedva čekam odmoriti malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Zagrebu! Neka ovi iz ”Hajdučije” vide malo kako je biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčankama i Zagrepčanima i kak je to biti vlast! Ja još nisam ponorel, nadam se da ne bu ni oni- poručio je Bandić.

Josip Lipar, organizator Fašnika vu Zagrebu i predsjednik KUD-a Prepuštovec je zahvalio gradonačelniku te je sve Zagrepčane i posjetitelje pozvao da u subotu dođu na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se predstaviti 20-ak karnevalskih skupina iz svih krajeva Hrvatske.

U utorak, 5. ožujka u popodnevnim satima elitna fašnička garda okupit će se na glavnome gradskom trgu kako bi uhitila i zapalila Fašnik, a potom ključeve i sve odgovornosti vratila gradonačelniku Milanu Bandiću.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo