Farkaševac dobiva teren s umjetnom travom

U tijeku su pripremni građevinski radovi za izgradnju nogometnog igrališta s umjetnom travom u Farkaševcu
nk_zrinski_umjetna_trava_(4)_131014.jpg Grad Samobor

Novo će igralište omogućiti još bolje uvjete bavljenja sportom za djecu od 5 godina, pa sve do odraslih korisnika, ukupno u 8 dobnih kategorija koje se natječu unutar liga Zagrebačke županije.

Novo igralište će uz NK Zrinski koristiti i Područna škola Farkaševec, mjesni odbori i sportski klubovi iz nizinskog dijela Samobora te sportski klubovi osoba s invaliditetom. Projekt se proteže na 3.066,00 m2 te će uz igralište s umjetnom travom imati i sigurnu zonu te prostor za zagrijavanje.

Grad Samobor prijavio je Projekt „Izgradnja nogometnog igrališta i postavljanje umjetne trave u Nogometnom klubu Zrinski“ Ministarstvu turizma i sporta na natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini.

Ukupni iznos projekta je 1.335.055,88 kuna, mogućnost sufinanciranja Ministarstva ukupno je 1.000.000,00 kuna s time da zatraženi iznos sufinanciranja ne smije biti veći od 80 posto. Preostali dio sredstava potrebnih za izgradnju, građevinski zahvat i opremanje sportske građevine, prijavitelj je dužan osigurati iz ostalih izvora te je sukladno tome Grad Samobor osigurao potrebna sredstva.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Samobor
Zagrebačka županija