Farkaševac dobio prvi Proračun u eurima; Vijeće jednoglasno podržalo Proračun od 4,3 milijuna eura

Najveći je to proračun u povijesti općine
319982654_1126781831363817_8397744813692656995_n

Općina Farkaševac je na sinoćnjoj 13. sjednici Općinskog vijeća dobila Proračun za 2023. Po prvi put je izražen u eurima i iznosi 4,3 milijuna eura ili nešto manje od 33 milijuna kuna što je najveći Proračun u povijesti općine.

Načelnik Matija Copak kazao je kako će narednih godina Proračun još više rasti i da će Općina uspješno povlačiti sredstava iz EU, nacionalnih i županijskih izvora.

-Što se kapitalnih projekata za iduću godinu tiče, planirali smo izvođenje tematsko-poučno staze Brod koju ćemo kvalificirati i nadam se pripremiti za Nacionalni plan oporavka gdje bismo uredili jednu jako lijepu šetnicu na starom toku rijeke Česme. Projekt će iznositi nešto više od 8 milijuna kuna. Od ostalih projekata u suradnji sa Zagrebačkom županijom krećemo u izradu projektne dokumentacije za proširenje i uređenje OŠ Farkaševac što će nakon 30 godina biti prvo veće ulaganje u zgradu škole- kazao je načelnik Copak koji je najavio i uređenje središta svih naselja na području općine kojima će se stanovnici svakog naselja moći ponositi.

Proračun za sljedeću godinu usvojen je jednoglasno, a načelnik Copak je na kraju godine pohvalio rad Općinskog vijeća.

-Bili su tu kad god je bilo potrebno. Donosili smo odluke u rekordnim rokovima i svi vijećnici su bili zainteresirani da naš kraj ide naprijed. Svaka pohvala cjelokupnom radu našeg Općinskog vijeća i idemo samo dalje- zaključio je Copak.

Farkaševac
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija