ETNOGRAFSKI MUZEJ PONOVNO RADI: Pogledajte obnovljeni postav narodnih nošnji Hrvatske

Etnografski je muzej otvorio za javnost stalni postav narodnih nošnji Hrvatske koji je bio oštećen u potresu. Postav narodnih nošnji Hrvatske obogaćen je i vrijednim primjercima tradicijskih glazbala, pokladnim maskama strašnih buša iz Baranje, zvončara s područja Kastavštine, maske dida iz Trilja

Stalni postav narodnih nošnji Hrvatske obogaćen je tradicijskim glazbalima koja predstavljaju vrijedne primjerke narodnog glazbenog stvaralaštva. Glazbala su izrađena i ukrašena različitim metodama i tehnikama, svirana su u raznim društvenim kontekstima.

Posjetitelji imaju prilike vidjeti pastirska svirala, glazbala koja su se koristila u raznim ophodima i običajima, tijekom svečanih prilika kao i glazbala koja su prodrla u urbane sredine, poput tambura.

Stalni je postav obogaćen i pokladnim maskama strašnih buša iz Baranje, zvončara s područja Kastavštine, maskom dida iz Trilja. Uz interijer seoske kuće iz sjeverozapadne Hrvatske moguće je razgledati predmete za pripremu hrane te kuhinjski inventar.