Ervin Vujica i svi članovi njegove liste prešli u HDZ

U svibnju 2017. godine HDZ je nakon višegodišnje vladavine izgubio vlast. Dotadašnjeg načelnika Ivana Petka u prvom je krugu pobijedio nezavisni Ervin Vujica koji je zajedno sa svojom listom osvojio i većinu u Općinskom vijeću. No, nepunih godinu dana kasnije dogodio se obrat te HDZ ponovno u ovoj posavskoj općini ima svoga načelnika.

Sinoć je odlukom Županijskog odbora HDZ-a raspuštena Općinska organizacija HDZ Općine Orle, te je za povjerenika imenovan Ervin Vujica, koji je zajedno sa svojim zamjenikom te svim članovima Vijeća prešao u redove HDZ-a koji se tako ponovno vratio na vlast u Orlima. Inače, Vujica je imenovan i novim povjerenikom stranke, koji s Povjerenstvom u kojem su uz njega još Dražen Podlejan, Ivica Janković, Željko Hrvojić, Nenad Galenić, Željko Mihica i Igor Vujica u roku od šest mjeseci mora organizirati unutarstranačke izbore.

-Ovo ništa ne mijenja, nastavljamo politiku HDZ-a na području Općine Orle, ali ono što je još važnije dalje nastavljamo našim zacrtanim smjerom- rekao nam je načelnik Ervin Vujica.

U novoj konstataciji snaga u Općinskom vijeću HDZ će imati deset vijećnika, a jedno SDP.