EPIDEMIOLOG LJUBIĆ O SITUACIJI S KORONOM U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI: Situacija nije dobra i svakim danom postaje sve gora. Mogu reći kako ne vidimo svjetlo na kraju tunela

Očekivali smo da će ljeto biti mirno, međutim situacija je takva kakva je. Mogu reći kako ne vidimo svjetlo na kraju tunela. Ljeto je trebalo biti priprema za jesen, no situacija je iz dana u dan sve gora, kazao je epidemiolog Boris Ljubić
WhatsApp Image 2020-07-15 at 11.46.51 (1)

Po svim epidemiološkim mjerama danas je u Hotelu Internacional zasjedala Skupština Zagrebačke županije. Sjednica je već uobičajeno započela aktualnim satom, a prvo je pitanje postavio potpredsjednik Skupštine i zastupnik BM 365 Stranke rada i solidarnosti kojeg je zanimala aktualna epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije.

-Kakva je trenutna epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije, da li je bilo proboja virusa u zdravstveni sustav, sustav domova za starije i nemoćne. Zanimaju me okolnosti oko Covida-19- upitao je Kunić.

Na njegovo pitanje odgovorio je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Boris Ljubić.

-Situacija nije dobra i svakim danom postaje sve gora. U zadnjih mjesec dana te su se brojke digle u županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Problem je taj što smo blizu Zagreba i što puno ljudi koji su pozitivni u Zagrebu, imaju kontakte ili rade na području Zagrebačke županije. Očekivali smo da će ljeto biti mirno, međutim situacija je takva kakva je. Mogu reći kako ne vidimo svjetlo na kraju tunela. Ljeto je trebalo biti priprema za jesen, no situacija je iz dana u dan sve gora- kazao je epidemiolog Ljubić.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija