Energoherc d.o.o. i Gafil d.o.o. kupili zemlju u Poduzetničkoj zoni Črnovčak

Poduzetnička zona Črnovčak jača za dva nova gospodarska subjekta

Gradonačelnik Nenad Panian potpisao je dva nova ugovora o kupoprodaji nekretnina u II. Poduzetničkoj zoni Črnovčak. Novi investitori na dugoselskom području su Energoherc d.o.o. i Gafil d.o.o, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 200.000 kuna.

-Od parcele u vlasništvu Grada preostalo je još 18.000 m2 za prodaju, dok je preostali dio, od 67.000 m2, prodan. Ovime je potpisano šest ugovora o kupoprodaji, a na sedmoj parceli i dalje ostaje Grad Dugo Selo gdje planira Poduzetnički inkubator. Isti projekt planiran je za prijavu na natječaje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, s početkom gradnje u 2023. godini. Odluku o prodaji jedne parcele, sukladno Zakonu o proračunu, donijet će Gradsko vijeće Grada Dugog Sela na svojoj predstojećoj sjednici krajem mjeseca- istaknuo je pročelnik Dean Dragičević.

Gradonačelnik Panian istaknuo je veliko zadovoljstvo dolaskom novih tvrtki u Poduzetničku zonu, istaknuvši između ostalog podatak kako je u tijeku realizacija projekta izgradnje prometnice koja bi trebala biti dovršena do ljetnih mjeseci te predstoji realizacija i gradnja gradskog projekta Poduzetničkog inkubatora koji je trenutno pred dobivanjem građevinske dozvole.

Tvrtka Energoherc d.o.o. iz Retkovca, osnovana je 1997. godine i registrirana je za izvođenje radova, projektiranje, građenje i nadzor.

-Nakon dugogodišnjeg najma, od samog osnutka tvrtke, sada je idealna prilika za preseljenje u novi prostor. Trenutno imamo zaposleno tridesetak osoba od kojih petero diplomiranih inženjera, te je moguće i daljnje zapošljavanje. Između ostalog potrebni su nam zavarivači- istaknuo je direktor tvrtke Energoherc d.o.o. Ante Šimić.

Tvrtka Gafil d.o.o. iz Sesveta, osnovana je 1995. godine i kao glavnu djelatnost s kojom su započeli rad te su je održali i danas je proizvodnja sredstava i uređaja za filtraciju tekućina u kemijskoj i prehrambenoj industriji.

-U planu nam je izgradnja proizvodno-skladišne hale, kao i uredskih prostora s dvoranom za edukacije. Zaposleno nas je troje, ali bi narednih godina povećali broj za još pet djelatnika- kazala je na kraju direktorica tvrtke Gafil d.o.o. Petra Validžić.