EMANUEL BENKOVIĆ, reprezentativac Hrvatske u nogometu na pijesku: Jedno sjajno iskustvo i početak jedne lijepe priče

Prošloga tjedna Benković, koji je prošle sezone nosio dres Rugvica Save 1976, okusio je čari igranja nogometa na pijesku, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske na turniru u Italiji

Emanuel Benković iskusni je strijelac drugoligaških, trećeligaških, a prošle sezone i četvrtoligaških terena. Iza njega je zavidna i malonogometna karijera u kojoj je osvojio Kutiju šibica, ali se i okitio titulom najboljeg strijelca. Prošloga tjedna Benković, koji je prošle sezone nosio dres Rugvica Save 1976, okusio je čari igranja nogometa na pijesku, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske na turniru u Italiji.

Za popularizaciju ovoga sporta u Hrvatskoj najzaslužniji je Dragan Đukanović, a veliku podršku projektu daje i HNS, otkrio nam je Benković.

-Zaista jedno sjajno iskustvo. Moram priznati kako nam je bilo lijepo, prikazali smo se u dobrom svjetlu, a dobivamo i pohvale na svoj račun- kaže nam Benković.

Uz Hrvatsku na turniru su još sudjelovali domaćin Italija, Francuska i Argentina.

-Mi smo u polufinalu poraženi od Italije, dok smo u susretu za treće mjesto izgubili od Argentine. Meni osobno ovo je bio prvi susret s nogometom na pijesku, koji je u ovim zemljama iznimno popularan. Nogomet na pijesku se uvelike razlikuje od nogometa i malog nogometa na koji smo svi mi navikli, te se treba prilagoditi novim uvjetima. Ovdje se sve svodi na voleje i škarice, drugim riječima teži se atrakciji- otkrio nam je iskusni napadač rugvičkog četvrtoligaša, čiji će dres nositi i naredne sezone.

A dok čeka početak nove sezone, pred njim su novi izazovi na pijesku, krajem srpnja reprezentaciju očekuje nastup na još jednom međunarodnom turniru na kojem će sudjelovati šest reprezentacija, nakon čega će jedno natjecanje biti organizirano i u Hrvatskoj, u pulskoj Areni.