Ema Bakula osvojila turnir u Splitu i bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Prvim mjestom natjecateljica TKD Velika Gorica širom otvorila vrata odlaska na Svjetsko prvenstvo

Protekle subote u Splitu je održan taekwondo turnir Dalmacija kup 2022. koji je okupio više od 400 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Ove godine ovaj turnir je izabran kao jedan od tri kvalifikacijska turnira za ulazak u kadetsku reprezentaciju koju ove godine očekuje Svjetsko prvenstvo u srpnju.

TKD Velika Gorica na ovom je turnira nastupio sa sedam natjecateljica; Ema Bakula, Lana Gavrilov, Katarina Bačurin, Dora Habijančić i Petra Braim koje su „hvatale“ prve bodove za Svjetsko prvenstvo te Marinela Bašković koje je nastupila u juniorskoj konkurenciji. Odličan turnir je odradila Ema Bakula koja je osvojila prvo mjesto i tako zauzela prvu poziciju koja joj otvara vrata kadetskog Svjetskog prvenstva.

-Ostale naše članice nažalost su izgubile u prvim kolima. Preostala su još dva kvalifikacijska turnira za kadete/kinje, u svibnju i lipnju. Sve naše članice su još u „igri“ i sigurni smo da će dati još više na sljedećim turnirima kako bi pokušale izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu. Čestitke Emi koja je osvojila ovaj turnir, i naravno ostalim našim članicama želimo puno uspjeha u nadolazećim turnirima- poručio je Igor Matić iz TKD Velika Gorica.