Dvojica mladića uhićena zbog pripreme podmetanja požara

Primijećeni su s nekoliko kutija s opremom za potpalu, šibicama i upaljačima

Dvojicu mladića s opremom za potpalu zatekli su danas policajci te ih odveli na razgovor zbog sumnje da su pripremali podmetanje požara na pulskim Valkanama.

Iz istarske policije doznaje se da su oko podneva na razgovor odvezli dvojicu mladića koji su na Valkanama primijećeni s nekoliko kutija s opremom za potpalu, šibicama i upaljačima, a koji su se, po navodima lokalnih medija, pripremali podmetnuti požar ispod stabla pored teniskih terena.

– Policija je danas oko 11:55 sati na Valkanama zatekla dvije osobe koje su pozvane u prostorije policijske postaje radi obavljanja razgovora vezano za moguće protupravne radnje na tom području. Po utvrđivanju svih činjenica, policija će o utvrđenom izvijestiti javnost, kratko je izvijestila glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač.

Sve se događalo po završetku konferencije za novinare predstavnika investitora Hotela Valkane i voditelja projekta Zorana Kostića, koji je u travnju predstavio konačno rješenje projekta budućeg hotela, navodeći kako bi se u idealnim uvjetima trebao otvoriti za tri ili četiri godine te da planirana ulaganja premašuju 500 milijuna kuna.