Šteta veća od 14 tisuća eura

Dvojac osumnjičen za više provala, iz vjerskih ustanova krali i milodare

Policajci s Črnomerca razriješili niz kaznenih djela
Vozila policije i vatrogasaca Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 34-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili 17 kaznenih djela teška krađa provaljivanjem i jedno kazneno djelo krađe vozila.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni zajedno, početkom studenoga 2023., krajem siječnja i krajem veljače 2024. na području Črnomerca provalili u pekaru, ugostiteljski objekt te vjerski objekt iz kojih su otuđili novac i alkoholna pića. Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenog 29-godišnjaka, policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je, također na području Črnomerca i Trešnjevke osumnjičeni od sredine rujna 2023. godine do početka svibnja 2024. godine provalio u jednu trgovinu, jedno trgovačko društvo, frizerski salon, ugostiteljski objekt, dvije pekare te četiri vjerske ustanove.

U jednom navratu provalio je u stambenu zgradu odnosno prostor gdje stanari drže bicikle odakle je otuđio bicikl marke X Fact. Cilj mu je bio novac, međutim uz novac iz frizerskog salona otuđio je mašine za šišanje. Iz vjerskih ustanova krao je milodare.

Sumnja se u objekte je provaljivao tako da je s pomoću alata obijao prozor ili vrata kako bi ušao unutra i domogao se novca. Pa je tako, provalio u krojački salon, trgovinu i jedan ugostiteljski objekt iz kojih nije uspio ništa otuđiti. U travnju 2024. godine u noćnim satima na Trešnjevci, osumnjičeni je iskoristio nepažnju poznanice kojoj je prvo otuđio ključ, a potom i osobni automobil marke Fita Punto zagrebačkih registarskih oznaka.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14.000 eura.

Crna kronika
Grad Zagreb