Vatrogastvo

DVD Drenje Brdovečko za djecu i mlade organiziralo desetak vježbi i druženja

DVD Drenje Brdovečko održalo je redovnu Skupštinu na kojoj su gostima prezentirani rezultati rada u protekloj godini
334379605_6245520758802499_8171936734436100764_n

Iako je 2022. bila dijelom pod restrikcijama radi korona virusa, u konačnici su vatrogasci DVD Drenje Brdovečko ipak ostvarili dio planiranih aktivnosti, a posebno su zadovoljni suradnjom s DVD-om Zdenci Brdovečki u pogledu rada s djecom i mladeži. Naime, uspjeli su organizirati zajednički rad kako bi dio djece zadržali u društvima, a ponajprije kroz natjecanja osigurati im zanimljivost i atraktivnost vatrogastva. Prošle godine odradili su desetak vježbi i zajedničkih druženja, a posljednje je bilo uoči božićnih blagdana kad je djecu posjetio i Djed Mraz.

Operativni članovi DVD-a tijekom godine odradili su uobičajene aktivnosti poput odlaska na proslave drugih društava, manjih intervencija na gašenju trave, sudjelovanje na manifestacijama ili pak uređenju prostorija. Pronašlo se vremena i volje za edukacije pa su i dvije članice završile tečaj za vatrogasca 1. klase.

Svjesni poteškoća s kojima se suočavaju dobrovoljna vatrogasna društva su i u VZ Općine Brdovec iz koje su im dali punu podršku za ovakav način rada s mladima, a u ime Općine Brdovec je predsjednik Općinskog vijeća Damir Slavnović naglasio kako je vatrogastvo oduvijek u Brdovcu prepoznato kao značajna aktivnost u koju se ulažu značajna sredstva.

To je potvrdio i predsjednik VZO Brdovec Roko Planinčić istaknuvši kako je prošle godine u vozila uloženo više od pola milijuna kuna, a u opremu za vatrogasna društva preko 200 tisuća kuna.

Brdovec
Događanja