Dva kola prije kraja prvenstva, rukometašice Dugog Sela ’55 na mjestu koje vodi u Europu

U susjedskom derbiju Dugoselske su slavile u Sesvetama
zrk_ds_tresnjevka-03_original

Rukometašicama Dugog Sela ’55 smiješi se europski iskorak. Naime, nakon pobjede 29:24 u susjedskom derbiju protiv Sesveta, igračice trenera Nenada Plašića nalaze se na visokom četvrtom mjestu s 30 bodova. Bolji bodovni učinak jedino imaju Lokomotiva i Podravka, koje su na diobi prvog mjesta, dok je na trećem mjestu Bjelovar.

Pobjeda u Sesvetama, jubilarna je petnaesta za dugoselske rukometašice, koje su od prve do zadnje minute bile u vodstvu. Na odmor su odnijele dva pogotka viška (12:14), da bi serijom 8:3 početkom drugog dijela otišle na +7 (15:22) i rutinirano privele utakmicu kraju.

Sjajna kao i cijele sezone bila je vratarka Mara Budić koja je imala 20 obrana, dok je napadački prvo ime u dugoselskim redovima bila Josipa Bebek s 11 pogodaka.

U vikendu pred nama Poreč je domaćin Festivala rukometa, tako da nema prvenstvenih susreta, pa će tako oproštaj od domaće publike biti 21. svibnja kada u Dugo Selo stiže vrlo vjerojatno novi prvak Lokomotiva, dok u posljednjem ovogodišnjem susretu Dugoselke gostuju u Osijeku.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija