Muljaža s otpadom

Dva direktora oštetila tvrtku za 150 tisuća eura

Dvojac se tereti za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju
handshake-4002834_1280

Dvojica direktora trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice u Međimurskoj županiji osumnjičena su za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju vezanom uz metalni otpad, a šteta je oko 150.000 eura, priopćila je policija.

Sumnja se da je 61-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, kako bi si pribavio protupravnu imovinsku korist, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe o čijim se interesima bio dužan brinuti. Policija navodi da je od siječnja 2018. do prosinca 2022., prema dogovoru te uz pomoć osumnjičenog 54-godišnjaka, direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Belici, oko 200 tona metalnog otpada koji je nastao u proizvodnom procesu trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca u nekoliko puta isporučio trgovačkom društvu iz Belice.

Za isporučene količina metalnog otpada 61-godišnjak je od 54-godišnjaka primio nešto više od 150.000 eura u gotovini. Isporuke metalnog otpada nisu evidentirane u poslovnim knjigama tih dvaju trgovačkih društava dok trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za isporučeni metalni otpad. Primljeni novac osumnjičeni 61-godišnjak nije položio u blagajnu ili na račun trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, čime si je pribavio znatnu imovinsku korist, a tom je tom trgovačkom društvu prouzročio štetu od najmanje 150.000 eura.

Crna kronika
Regija