DUJE MARETIĆ UOČI SLOVAČKE: Pobjeda je jedina bitna

Zadnji susret u skupini C između Slovačke i Hrvatske na rasporedu je sutra u 14:30 sati

Marko Lukunić/PIXSELL

Pobjeda protiv Slovaka je jedina bitna, ne razmišljamo o remiju, izjavio je uoči subotnjeg ogleda na Europskom prvenstvu u futsalu protiv Slovačke pomoćnik izbornika Duje Maretić.

– Uopće ne razmišljam o remiju, igra nam samo pobjeda, remi je uvijek alibi. Moramo ići na pobjedu, pobjeda je jedina bitna. Remi u futsalu ne postoji, i ako budemo išli na remi, budite sigurni da ćemo izgubiti. Moramo se nametnuti kao favoriti, mi želimo četvrtfinale i tu nemao drugih opcija. Moramo nametnuti svoj način igre, kazao je Maretić dodajući da pripreme za tu utakmicu teku dobro.

– Nakon Amsterdama, privikavamo se na novi hotel u Groningenu. Napravili smo analizu sljedećeg protivnika i pripremamo se kako bi bili što spremniji na terenu pokazati što možemo, dodao je.

– Slovačka je malo manje agresivna ekipa u usporedbi s Poljacima, oni će stajati na centru i čekati šanse, najopasniji su iz kontri i polukontri. Imaju jednog izvanserijskog igrača koji nastupa u Španjolskoj i od njega nam prijeti najveća opasnost. Ali imaju još tri-četiri igrača, to je ekipa koja posljednjih godina napreduje, nadovezao se.

Hrvatska će se prolazak u polufinale boriti i bez jednog od svojih najboljih igrača Vedrana Matoševića, no Maretić smatra da to nije problem.

– Nažalost, na njega ne možemo računati zbog crvenog kartona, ali mi imamo širinu, imamo širok kadar i to je naša snaga. Ne sumnjam da će, tko god bude zamijenio Vedrana, odigrati kako treba, zaključio je na kraju.

Tihomir Novak slaže se Maretićem da su Slovaci ekipa koja napreduje zadnjih par godina.

– Sa Slovacima smo igrali četiri utakmice i iz sva četiri susreta smo izlazili kao pobjednici. No svaka je sljedeća utakmica bila teža od prethodne, kao da nam se sve više približavaju, ocijenio je Novak.

– Smatram da smo bolji, ali ne toliko da bismo ih mogli pobijediti bez puno angažman, dodao je, nastavivši:

– Bitno je da smo spremni, ne smijemo podcijeniti protivnika, ali moramo biti svjesni svoje kvalitete, vjerovati u sebe, biti hrabri i vjerujem da ćemo pobijediti i plasirati se u četvrtfinale.

Zadnji susret u skupini C između Slovačke i Hrvatske na rasporedu je sutra u 14:30 sati.