Dugoselski park za pse osvježen i uređen

Na inicijativu voditeljice Facebook grupe „Dugoselske šapice“ Dragice Banić dugoselski park za pse, nakon godinu dana od otvorenja, nedavno je obnovljen, osvježen i uređen.

Park za pse u Osječkoj ulici uređen je volonterskom akcijom u kojoj su sudjelovali članovi i članice Društva Naša djeca Dugo Selo predvođeni predsjednicom Sofijom Štefanac te nekolicina vlasnika pasa. Prije same akcije popravljena je na dijelovima potrgana ograda, a sve oštećene sprave su popravljene, park je pokošen i očišćen, dok su na dan akcije vrijedni volonteri obojili sprave, gume i sve popratne rekvizite koji služe za igru i socijalizaciju pasa, posadili donirano cvijeće u ukrasne tegle i gume te instalirali novi informativni edukativni panel od Psima kroz povijest.

U narednom razdoblju potrebno je još ugraditi parapete uz ogradu kako ne bi ponovno došlo do oštećenja, te će se postaviti protuklizna podloga na mostove. Namjera je, također, da se Park vrati u prvobitno stanje kada je bio razdvojen u dva dijela – Park za velike i Park za male pasmine pasa.