Šteta od gotovo 40 tisuća eura

Dugoselska policija stala na kraj kradljivcima bakrenih kablova

Podnijeta kaznena prijava protiv petorice muškaraca
policija šuma Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Srbije, dvojicom 21-godišnjaka, 27-godišnjakom, i 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Božjakovini.

Sumnja se da su osumnjičeni 29. veljače u noćnim satima u mjestu Božjakovina, Industrijska ulica automobilom došli do dvorišta poduzeća, gdje su upotrebom alata presjekli metalne vezice ušli u unutrašnjost dvorišta te uz pomoć prikladnog alata otuđili električni kabel neutvrđene dužine, nakon čega su pobjegli. Nakon toga, uočili su ih policijski službenici u osobnom automobilu, uhitili i priveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tu nije bio kraj njihovom protupravnom ponašanju, tri dana ranije, 26. veljače u noćnim satima u mjestu Božjakovina, Industrijska ulica provalili su u isto trgovačko društvo gdje su s otvorenog skladišnog prostora, u više navrata tijekom noći otuđili veću količinu bakrenih, visoko energetskih kablove čime su oštetili trgovačko društvo za iznos od 36.660 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu redovnim putem.

Brckovljani
Crna kronika
Dugo Selo