Dugoselci su ponosni na svoje sportaše

ds-1

-Koliko često sam na svečanostima dodjela nagrada najboljima, turnirima i sličnim okupljanjima sportaša mogu reći kako je Dugo Selo kao grad prebogat sportom, jer smo uostalom grad mladih ljudi- rekao je na priredbi proglašenja najboljih dugoselskih sportaša gradonačelnik Nenad Panian.

Lepeza sporta izuzetno je velika i raznolika, a rezultati sportaša iz godine u godinu sve su bolji.

-Izuzetno sam zadovoljan s cjelokupnim dugoselskim sportom, jer postižu se izuzetni rezultati. Rukometašice i stolnotenisači nam igraju Prvu ligu, a naši rukometaši u kadetskom uzrastu drugu godinu uzastopce prvaci su Hrvatske- o rezultatima će predsjednik Zajednice sportskih udruga Branko Deronja.

Grad Dugo Selo za sportske udruge kroz Zajednicu sportskih udruga izdvaja 2,2 milijuna kuna, dok se određena sredstva izdvajaju i kroz druge sportske djelatnosti.

-Grad nas prati sukladno svojim financijskim mogućnostima, vjerujem da će tako biti i dalje. Mogu samo pohvali Grad, jer naši se sportaši jedini voze na utakmice, tako da 11 autobusa svake subote kreće prema sportskim odredištima na kojima igraju naši sportaši- istaknuo je predsjednik Deronja.

Naravno, značajna se sredstva ulažu i u sportsku infrastrukturu. Lani su primjerice poboljšani uvjeti Nogometnog kluba Dugo Selo, a veliki planovi po tom se pitanju najavljuju i za ovu 2018. godinu.

-Za ovu godinu u planu nam je preuređenje svlačionica Nogometnog kluba Ostrna koje su u katastrofalnom stanju. Ta investicija vrijedna je oko 2,5 milijuna kuna. Predstoji nam planiranje i ostalih sportskih objekata, trenutno nam je na stolu atletski stadion u Puhovu koji će i tom dijelu grada malo podići sportski rejting. Naravno, u planu nam je i biciklistička staza te staza kroz šumu. Stalno ćemo nešto raditi na dodavanju novih sadržaja u skladu s mogućnostima Grada- o daljnjim ulaganjima u sport će gradonačelnik Panian.

Tradicija sporta u Dugom Selu izuzetno je velika, pa će tako Nogometni klub Dugo Selo koji se natječe u 3. HNL- Zapad ove godine proslaviti 95 obljetnicu, ali i punih dvadeset godina od senzacionalne pobjede na zagrebačkom Croatijom (današnji Dinamo) u Kupu Hrvatske.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija