Razgovor s Jadrankom Robić

Dugom Selu nedostaje udruga koja se bavi zaštitom životinja

Jadranka Robić, voditeljica Odsjeka za komunalne poslove u Upravnom odjelu za financije i komunalno gospodarstvo Grada Dugog Sela, kaže kako se Grad Dugo Selo već niz godina brine o napuštenim životinjama
jadranka_robić

Dolazi nam hladnije vrijeme i svi bi trebali biti svjesni činjenice kako hladno vrijeme životinje podnose jednako loše kao i ljudi. U ovo doba godine je za njih posebno važno da budu na toplom ili imaju sklonište. Jadranka Robić, voditeljica Odsjeka za komunalne poslove u Upravnom odjelu za financije i komunalno gospodarstvo Grada Dugog Sela, kaže kako se Grad Dugo Selo već niz godina brine o napuštenim životinjama.

-U proračunu su predviđena sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja i sufinanciranje kastracije pasa i mačaka. Vlasnik životinje kad obavi kastraciju odnosno sterilizaciju životinje može doći u Grad Dugo Selo koji mu refundira dio sredstava za zahvat. Činimo to kako bi smanjili broj napuštenih mladih životinja kojih se vlasnici, nažalost pokušavaju riješiti- kaže Jadranka Robić.

Osvrnula se i na samoživuće mačke za koje kaže da je dio problema taj što ih još uvijek ne čipiramo.

-Također, mali broj samoživućih mačaka se kastrira, a onda je razmnožavanje nešto veće nego što bi to bilo u kontroliranim uvjetima. Ono što Gradu nedostaje je jedna udruga koja se bavi zaštitom životinja i ako u skorije vrijeme ne bude takva udruga osnovana na području grada tada ćemo ići u suradnju s udrugama iz susjednih lokalnih jedinica kako bi mogli na par lokacija napraviti hranilišta za samoživuće mačke- kaže voditeljica Odsjeka za komunalne poslove.

Napomenula je da se napuštene životinje iz Grada Dugog Sela ne vode u Dumovec koji je azil za životinje isključivo s područja Grada Zagreba.

-Mi svake godine raspisujemo natječaj za prihvat životinja koje se uhvate na javnim površinama i trenutno je to u Bjelovaru- rekla je Jadranka Robić.

Dugo Selo
Ostalo