Dugo Selu u znaku cvijeća- još danas stignete na „Dugoselski cvijet“

PANIAN

Ovog vikenda Dugo Selo je u znaku cvijeća, budući da je jučer otvoren osmi po redu sajam „Dugoselski cvijet“ koji nudi obilje cvijeća, s raznolikom cvjetnom i ukrasnom ponudom proizvoda OPG-a, nakita, antikviteta, kao i umjetničkih djela, za što su najzaslužniji Grad Dugo Selo, Turistička zajednica te Pučko otvoreno učilište koji su zajednički organizirali ovu manifestaciju, koja je već prvog dana izazvala veliki interes građana.

Sajam je otvorio gradonačelnik Nenad Panian koji je zajedno sa svojim sugrađanima obišao i cvjetno uređene prostore Perivoja grofa Draškovića, gdje je zasadio i drvo najavivši nastavak takve sadnje koja za cilj ima očuvanje zelenila koje je važno za zdravlje i život grada.

Osim cvjetnog bogatstva ova manifestacija nudi i brojne popratne sadržaje; reviju pasa, radionice recikliranja na kojima su sudjelovali najmlađi kojima je gradonačelnik Panian uručio priznanja. Također, može se razgledati i zanimljiva izložba dječjih radova nastalih na edukativnim radionicama u sklopu EU projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Dugom Selu“.

Svi oni koji su propustili jučerašnji dan, danas također mogu svratiti u Dugo Selu jer organizatori su predvidjeli bogat cjelodnevni program koji donosi glazbeno scenski program u kojem će nastupiti učenici Osnovne škole Ivana Benkovića, mališani Dječjeg vrtića Dugo Selo, zbor Udruge umirovljenika te dječje skupine KUD-a Preporod, dok je od 14,40 sati predviđen doček sudionika šeste etape biciklističke utrke Tour of Croatia.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija