Dugo Selo prepoznalo Lepoglavu kao dobar primjer vođenja Grada

Izaslanstvo Grada Dugog Sela predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom boravilo je u radnom posjetu Lepoglavi. Domaćin susreta bio je gradonačelnik Lepoglave Marija Škvarić, koji je na čelu Grada već četvrti mandat. Uz razmjenu iskustva i moguću suradnju, gosti iz Dugog Sela upoznati su i sa svim znamenitostima ovog malog, ali uspješnog gradića.

-Lepoglava ima pozitivna iskustva u privlačenju EU sredstava, a tome se želimo i sami približiti. Gospodin Škvarić već je četvrti mandat na čelu Grada, a samim time mogao nas je upoznati sa svim dobrim stvarima u funkcioniranju i vođenju Grada, jer naša je želja da se približimo upravo takvim uspješnim sredinama- o posjeti Lepoglavi će gradonačelnik Nenad Panian.

Domaćini su goste iz Dugog Sela upoznali s projektom Turističko kulturno informativnog centra, njegovim sadržajima i načinom rada, a također obišli su i razgledali župnu crkvu te pavlinski samostan. Osim toga, gradonačelnik Nenad Panian pozvao je vodstvo Lepoglave da lepoglavsku čipku i baštinu predstave i mještanima Dugog Sela.

-Naša je želja nastavak razmjena iskustava, jer želimo da se naši ljudi upoznaju s njihovom bogatom tradicijom i prošlošću. Također, želimo svojim primjerom mladim naraštajima dati motiva da ostanu tu- za kraj će dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.