Dugo Selo ponovno dobiva Vijeće za prevenciju

Prilikom podnošenja izvješća o radu Policijske postaje Dugo selo načelnik Igor Hrečuk, u veljači je istaknuo kako u Dugom Selu ne djeluje vijeće za prevenciju. Vijeće za prevenciju čini gradonačelnik koji je predsjednik, načelnik Policijske postaje, predstavnik Zajednice športskih udruga, predstavnik Centra za socijalnu skrb, obje osnovne škole, Srednja škola Dugo Selo, župe te Savjet mladih.

-Svi smo upoznati koji su zadaci toga vijeća, a mene zanima koliko je sjednica sazvano u proteklih godinu dana. Ako niste, kada to planirate učiniti- upitala je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Ivana Perković.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak, kazao je kako je to Vijeće inicirala Policijska uprava zagrebačka, dok je Grad u svemu tome samo suport.

-Stručne službe grada u kontaktu su s Policijskom upravom zagrebačkom te su u tijeku pripremne radnje oko obnove, odnosno novog konstituiranja Vijeća za prevenciju što bi se trebalo dogoditi iduće godine kada će krenuti sa svojim aktivnostima. Ono što grad čini je da daje subvenciju za brošure, koje su vezane za aktivnosti Policijske postaje Dugo Selo- rekao je pročelnik Bertak.