Dugo Selo dobiva podružnicu SUVAG-a

Zahvaljujući inicijativi županijskog vijećnika BM 365-Stranke rada i solidarnosti, Pave Vukelića Dugo Selo bi do jeseni trebalo dobiti podružnicu SUVAG-a. Na području Zagrebačke županije, ista djeluje na području Zaprešića, a njezinim otvaranjem u Dugom Selu, profitirali bi brojni mještani iz istočnog dijela županije, koji više ne bi trebali putovati u Zagreb.

-Ono što je potrebno, je prostor, koji bi bio u Domu zdravlja, nakon čega bi se krenulo u njegovo opremanje. Na ovoj inicijativi radio sam u proteklih godinu i pol dana, i građani su to prihvatili, tako da vjerujem u pozitivan ishod cijele priče- rekao nam je Pave Vukelić.
Inicijativu Pave Vukelića, podržao je i načelnik Općine Rugvica i saborski zastupnik Mato Čičak.

-Županijski vijećnik ima punu podršku Općine Rugvica u realizaciji ovog cilja, koji će biti od velike pomoći ne samo za Dugo Selo, nego i za naše susjedne općine. S naše strane postoji puna podrška- kazao nam je Čičak.

Proteklog tjedna u Gradskoj upravi Dugog Sela održan je sastanak ravnateljice SUVAG-a Katarine Pavičić Dokoza sa zamjenicima gradonačelnika Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem, te pročelnikom Veljkom Bertakom, dok je za danas najavljen i sastanak gradonačelnika Nenada Paniana, Pave Vukelića i ravnateljice u Zagrebu, nakon čega bi trebale biti poznate aktivnosti u realizaciji projekta. Na sastanku održanom u Dugom Selu Grad se između ostaloga obvezao kako će pokriti troškove najma i održavanja prostora, dok je zadaća SUVAG-a

-Ja vjerujem kako se sve ovo može na obostrano zadovoljstvo riješiti do početka rujna- istaknuo je Vukelić.

Inače, prvi korak u procesu realizacije otvaranja dugoselske Podružnice SUVAG-a bit će izrada analitike postojećeg stanja i potrebe za logopedskim tretmanima, a koja će se izraditi u suradnji s dječjim vrtićima i školama na području grada.