Dubravica u 2022. planira raspolagati s 20 milijuna kuna

Prije posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Općine Dubravica vijećnici su obišli gradilište nove zgrade u centru Dubravice

Prije posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Općine Dubravica vijećnici su obišli gradilište nove zgrade u centru Dubravice u kojoj će se smjestiti ljekarna, liječnik i stomatolog, a na katu će svoj prostor pronaći mladi poduzetnici koji počinju poslovanje.

Sve to prethodilo je raspravi o prijedlogu Proračuna za iduću godinu koji je planiran s prihodima u iznosu od 20 milijuna kuna. U planiranim prihodima nalaze se i financijske pomoći za kapitalne projekte na koje se Općina Dubravica javlja, a da je u tome uspješna svjedoči i gradnja zgrade koju su vijećnici obišli prije početka sjednice.

Ipak, sve to neće biti dovoljno kako bi se održao korak s potrebama za financiranje kapitalnih projekata, pa se planira i kratkoročno zaduživanje u iznosu od 800.000 kuna na godinu dana. Time bi se osigurala likvidnost i omogućilo financiranje projekata za koje Općina Dubravica mora osigurati učešće. Određeni manjak prihoda, odnosno višak rashoda, posljedica je potresa i oštećenja na zgradi dječjeg vrtića, ali i značajno većeg povrata poreza za mlađe od 30 godina.

-Drago nam je da imamo mlade, ali taj trošak nije bio planiran prošle godine. Nismo planirali ni toliki trošak za obnovu vrtića, ali nama su djeca prije svih i zato smo zgradu vrtića u potpunosti rekonstruirali i omogućili djeci da imaju sigurno boravište dok su im roditelji na poslu- rekao je načelnik Marin Štritof.

Vijećnici su do kraja sjednice usvojili Plan razvoja sustava Civilne zaštite uz analizu stanja sustava Civilne zaštite u ovoj godini. Nastavit će se i sa subvencioniranjem umjetnog usjemenjivanja krava plotkinja, a na kraju sjednice načelnik je ukratko prezentirao aktivnosti provedene od posljednje sjednice te je svima zahvalio na suradnji i zaželio sretan Božić i zdravu i uspješnu 2022. godinu.