Održana je sjednica Općinskog vijeća

Dubravica korigirala naknadu za dodjelu novih grobnih mjesta

Za korisnike s prebivalištem na području općine cijene su od 1.800 do 2.300 eura, dok je za one s prebivalištem izvan područja općine cijena značajno veća
6d8df0ef-80d8-4b0f-af4a-790f4f11167c

Jednoglasno i bez rasprave usvojeno je Izvješće Općinskoga načelnika o svom radu za 2023. godinu, razdoblje od 1.srpnja do 31. prosinca 2023. godine na 18. sjednici Općinskog vijeća Općine Dubravica. U izvješću su navedeni svi veći zahvati koji su u tom razdoblju odrađeni, a posebno je naglasak stavljen na dovršetak projekta gradnje kanalizacije te saniranje prometnica oštećenih potresom.

Vijećnici su usvojili i Odluku o financiranju političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Dubravica ove godine u iznosu od 132,72 eura po članu. Vijećnici su odobrili i jednokratnu novčanu pomoć u povodu Uskrsnih blagdana socijalno ugroženim osobama s područja Općine Dubravica u iznosu 40 eura.

Korigirana je i naknada za dodjelu novih grobnih mjesta na korištenje i visini godišnje grobne naknade za korištenje grobnih mjesta na novom mjesnom groblju u Rozgi. Za korisnike s prebivalištem na području općine cijene su od 1.800 do 2.300 eura, dok je za one s prebivalištem izvan područja općine cijena značajno veća.

-Moramo napraviti tu razliku jer mjesta na groblju nemamo puno, a naša cijena je značajno niža neko okolna groblja, posebno zaprešićko, ali i zagrebačka. Mi nismo daleko pa je ljudima zgodno ovdje kupiti grobno mjesto po nekoliko puta nižoj cijeni- obrazložio je takvu odluku načelnik Marin Štritof.

Vijećnici su usvojili i odluke o komunalnim djelatnostima te Godišnji plan održavanja Creta Dubravica za 2024. godinu.

Dubravica
Ostalo